Til snuskenderen

Der er visse ting, man må erhverve sig, før man kan kalde sig en ægte snuskender, også kaldet en snusaisseur. Her har vi samlet en liste over de 5 vigtigste og 1 knap så vigtig.

1. Tabatière (snusdåse)

For langt de fleste er det nemme valg at opbevare sin snus i de fint designede engangsdåser i plastik, der medfølger, når man køber sin snus, og man kan spørge sig selv: Hvorfor tage skridtet videre og investere i en holdbar tabatière, når engangsdåsen fungerer så godt? Svaret er selvfølgelig æstetik, hvilket er en væsentlig del af at kunne kalde sig en rigtig snusaisseur.

Hos getpersonal.dk kan man få en flot tabatière i metal med indgraveret navn på (én af modellerne har også et lille ekstra låg til brugt snus, som man kender det fra engangsdåserne i plastik). Priserne går fra en simpel dåse i stål til 235 kr. til en flot vintage-dåse i sølv til over 3000 kr. Se hele udvalget her.

Går man efter det mere excentriske look, kan man erhverve sig et snushorn, der før i tiden også brugtes som tabatière. Kan typisk fås antikt hos Lauritz.com, Bruun Rasmussen e.l.

2. Løs snus

Langt de fleste priseurer bruger portionssnus, dvs. snus indpakket i små poser, men man kan ikke kalde sig en rigtig snusmester, hvis man ikke har prøvet og mestrer den ægte vare, den løse snus. Det kan kun anbefales at komme i gang: Investér i en dåse løs snus og prøv dig frem, indtil du mestrer teknikken og er i stand til at forme en sammenhængende pris snus, der ikke falder fra hinanden, når du sætter den op under læben.

3. Portioneringsværktøj

Når du har lært at mestre den løse snus, kan du tillade dig at gå skridtet videre og investere i et portioneringsværktøj, så du ikke grisser dine fingre til. Redskabet, der også går under det kommercielle navn icetool, er for snus, hvad cigaretrøret er for cigaretter – uden egentlig funktion, men med en udstråling, der er svær at hamle op med. Med et portioneringsværktøj i hånden kan du for alvor få snusen på bordet, når dine venner sidder og laver hjemmerullede cigaretter. Køb f.eks. hos Snus Central.

4. Poserulle

Med en rulle snusposer og dit portioneringsværktøj kan du lave din egen portionssnus. Så er du for alvor med. Kan købes hos SnusX.

5. Hjemmeblandet snus

Vil du gå all in med den hjemmelavede snus, kan du hos SnusX købe en stor bøtte løs snus uden smag og essenser med smag til snus, som du kan tilsætte snusen.

(… og en ekstra du ikke havde set komme: 6. Spralla Snuspuden!)

Hvis du ikke kan få nok, har vi en sidste ting her fra Snusguiden, som enhver snusaisseur må eje: Spralla Snuspuden! En sofapude formet som et stort, dejligt stykke snus, der vil imponere alle dine snusvenner fra nær og fjern. Spralla Snuspuden kan købes hos CoolStuff.