Køb snus i Danmark

Selvom salg af snus er ulovligt i Danmark, er det ikke umuligt at få fat i. Her kan du læse om dine muligheder for køb af snus i Danmark, og hvor du kan købe det.

Køb “snus” i 7-Eleven og andre etablerede kæder

Du har sikkert lagt mærke til, at 7-Eleven og nogle supermarkedskiosker samt tankstationer sælger “snus”. Men da de store butikkæder ikke vil tage risikoen ved at sælge ulovlige produkter i Danmark, sælger de ikke ægte, svensk snus (pulveriseret tobak), men en variant, der officielt kaldes tyggetobak (groft skåret tobak) – her på siden kalder vi det pseudosnus. Indpakningen er stort set den samme, men selve tobakken samt posernes materiale er en smule anderledes, og enhver snuskender ved, at det er et meget dårligere produkt end rigtig snus. Pseudosnus er dog langt den nemmeste måde at skaffe noget, der minder om snus, på i Danmark – men du skal læse videre, hvis du vil have fat i den ægte vare.

Det er en offentlig hemmelighed, at pseudosnusen (tyggetobak i poser) er en måde for producenterne at omgå lovgivningen på. Den historie kan du læse mere om her.

Køb snus i uafhængige kiosker

Ægte snus kan dog stadig købes i detailhandlen, typisk i kiosker, grønthandlere osv., der ikke er en del af en større butikskæde. Her er det vigtigt at vide, at kioskejeren faktisk begår en ulovlighed, når vedkommende sælger snus til dig – men at du ikke begår nogen ulovlighed ved at købe det. Du kan læse mere om, hvad der præcist er ulovligt og ulovligt i snusloven her.

Der er ingen systematik i, om en kiosk sælger ægte snus eller ej – nogle af dem sælger også kun pseudosnus (tyggetobak). Men hvis du bor i en større by, er der en god chance for, at der er en kiosk nær dig, der sælger snus. De færreste kiosker har snusudvalget fremme ved disken, da de løber en risiko ved dette, hvis politiet skulle komme forbi, men typisk har de det under disken eller i et baglokale. Derfor er den bedste taktik at gå en tur i dit lokalområde og spørge de nærliggende kiosker én ad gangen, om de har snus. Spørg gerne efter et bestemt mærke, da de normalt skal ud og finde det til dig.

Køb snus på nettet

Det er fuldt lovligt at købe snus over nettet til privat brug, dvs. hvis man holder sig under en bestemt vægtgrænse, når man bestiller. Læs mere om vægtgrænsen samt andre regler for køb af snus over nettet her.

Du kan f.eks. købe snus online fra Snuskompagniet, der er en dansksproget snusshop placeret i Sverige, eller fra den engelsksprogede Snusline (sendes fra Israel). Typisk er websnus også en del billigere end kiosksnus.